maiza

si dia yang aku maksud kan adalah MEG 47. biarlah gelaran itu aku berikan pada insan yang kini sedang berusaha mengubati hati aku. aku yakin dengan kesungguhan dia cuma dalam masa yang sama aku sendiri takut..takut dia akan putus semangat terhadap hubungan kami. Ya Allah kebahagiaan aku yang satu itu telah Kau ambil jadi buka kan lah pintu hati aku kembali untuk menerima lelaki ini sepenuh hati aku.


Cume ape yang berlaku pada malam tadi amat membingungkan aku. Semasa pukul 3 pagi kami bergayut, tiba-tiba keluar soalan dari mulut aku..

MEG47, nak tak bawak mai pergi kubur arwah?

lame dia diam dan di membalas

Kalo mai nak pergi Meg 47 blh bwak kan. tapi kena pikir lah smpai bila..

dan aku terus terdiam kerana aku tahu maksud yang tersirat di sebalik kata-kata tu. dan aku jadi sebak dan hampir x dapat bendung perasaan.

Dengan akal yang waras aku sangat memahami ape yang dia kate dan ape yang cuba dia maksudkan.

Tapi syang seribu kali sayang, jauh didalam lubuk hati aku berkate dia bukan lelaki yang aku cari. Aku x mungkin akan memilih orang yang akan memisahkan antara aku dengan orang yang pernah bertahta di hati aku. Mana mungkin aku memilih lelaki yang masih punya perasaan cemburu terhadap insan yang dah lama menghadap Illahi dan yang paling penting mana mungkin aku akan memilih lelaki yang akan memisahkan aku dengan orang yang telah terkorban demi mengembirakan hati aku..dan ini lah kenyataan nya...


Buat MEG 47, mai tahu MEG47 baca blog ni dan ini adalah pengakuan ikhlas dari mai..

demi masa depan mu sendiri buatlah pilihan...pilihlah yang terbaik bagi dirimu dan masa depan mu..

dan aku disini menerima segala nya dengan tabah kerana aku percaya pasti akan ade dugaan yang akan menimpa aku...dan kini ak hanya mampu berdoa.

maiza

Konvo????
yea mesti semua orang tengah berfikir kenape hal nie yg aku bangkitkan. aku cakap nie berdasarkan situasi skrang. Skrang budak2 yg practical tgh berhempas pulas siapkan final report. Yeah FINAL REPORT! jadi ape yg tergambar pada mereka pastilah Dah Bebas, Akan graduate dan attend konvo. Dan disinilah masalah aku timbul..Sejujurnya aku x de hati pn nak pergi konvo aku nti. Yeah ni saat bermakna tp tidak bg aku. Org yg aku harapkan berada di Majlis tue dah pergi menghadap Illahi. Dia dah x de untuk majlis tue walhal dialah yg sgt menanti acara tue. Dia nak jadikan hari itu hari yg paling bersejarah bg kami. Tpi x sangka dia dah pergi mengadap Illahi. dan di situlah semangat aku terhadap majlis konvo telah mati dan berkubur....
mungkin ramai yg kate aku ni gila dan terlalu ikut perasaan..aku tak salahkan korang kerana aku tahu hanye org yg pernah kehilangan insan yg paling dia sayang akn merasai setiap inci perasaan aku ini....

Selamat berkonvo kawan-kawan..
i love u pa and always do.
maiza

Sekali lagi cereta mengenai kereta. aku accident smlm. di highway elite 10 minute selepas simpang ke KLIA. Saat menaip blog ni pn aku masih mengigil. so kalo nak tahu further please log on to my sister blog http://combineofmindandwords.blogspot.com/.tq....
maiza
video
Ini lah yg terjdi. Bila dia pergi , kereta arwah pun ditarik bank. bermakna cukup 3 bulan kete tu tak berbayar. sedih sangat hati aku bila adik arwah bagi tahu pada aku petang semalan. Menangis juga aku seketika. Dulu aku masih ingat lagi masa arwah baru sahaja meninggalkan, keluarga arwah begitu berjanji dengan nekad untuk menjaga kereta arwah tu smpai bila-bila. tapi tengoklah sekarang ape yagn mereka dah buat. hanya membiarkan sahaja satu-satunya harta peninggalan arwah pergi mcm tu sahaja. Aku kecewa, kecewa sungguh. Demi kereta tue arwah pernah keje 7 hari seminggu selama 2 bulan..tanpa satu hari pun ambil cuti. Ye!termsuk hari ahad. dan mase terlantar sakit pun dia masih bertanyakan tentang kereta dia. smpai mcm tu sekali. tp sekarang semuanya sia-sia belaka...aku kecewa sgt.
Dengan kereta tu lah kakak2 arwah berjaya smbg blajar..dengan kereta tu lah mak arwah pergi ke pekan, dengan kereta tulah along arwah senang menghantar anak dia ke kampung, dengan kereta itu lah banyak membantu keluarga tu..tapi tergamak mereka lupakan jasa arwah mcm tu sahaja. Aku tahu nilai 400 mmg tinggi, tapi dulu mereka janji nak pakat adik beradik..RM 400 dibahagi dgn 6 org...hanya rm60 seorg sahaja. ape lagi yang tinggal bt keluarga itu mengingati segala jasa yang telah arwah curahkan kepada mereka.ya Alllah kenape ini yg terjadi.

Pa maafkan lah mama. Kete pa tak dapat mama tebus kerana mama sendiri tak berdaya pa..Maafkan mama...Hanya kiriman doa buat mu mampu ku berikan....
maiza
4 April yg lepas adalah hari jadi aku. Genap 23 tahun aku hidup dan pelbagai dugaan aku dah tempuh. Tapi smbutan pada tahun ni yg betul2 menyedarkan aku sape kwan aku yg ikhlas berkawn dgn aku dan sape hanya untuk jaga kepentingan diri sendiri.

Jujurnya mmg blh bilang dgn jari sape yg wish for me. Maybe ade org yg rase ini hanya "small matter" tp bg aku ni tahun ini lah penentu segalanya. Seperti yg aku jangka antara sahabat yg wish aku cha, syada, haizum, nissa, as, dll...dan bg yg selame nie wish tp tahun ni x wish, aku faham sgt npe korang bt mcm tue. sbb korang mmg dgn sombonk dan yakin bahawa korang x nak terlibat dgn aku. so its fine with me! at least aku berlaku jujur dgn sahabt aku.

p/s : Pasal call free sempena hari jadi dr hotlink..
if you make that call,please say so
IF YOU DO NOT MAKE THAT CALL,
PLEASE DONT BE LIKE PERSON WITHOUT HEART
cause u like Idiot to me!
maiza


Yeah!
Aku dah dapt keje.a permenant job. Aku dengan bangga nya menggumumkan saya kini adalah pekerja

HARTA OIL AND GAS EQUIPMENT SDN BHD
mesti korang tanye bab gaji kan?
Alhamdullilah gaji mmg berpatutan dan blh tarik nafas lega.
(i'm mean lega sgt2)...hehehe..
syukur sgt2.

rezeki.mula prac kat cni.tahu2 diterima jadi pekerja.
sYok nya!

Shida accept jer keje kat ctu.

Rezeki jgn ditolak!musuh di kalangan kwan2..opps!

Cukup setahun blh pakai HONDA Civic Type R!!!

Lihatlah kereta idaman aku!!

Tapi aku rase x tentu lagi kot.Ingat nak bg update maiGti dulu.

but i'm proud to be me!!

I feel gooD.









Related Posts with Thumbnails